Theo Hernandez firar med Franck Kessie. Foto: Bildbyrån

Hernandez räddade Milans svit på tilläggstid

Milan har klarat sig bra både i ligan och i Europa League trots att en lårskadad Zlatan Ibrahimovic saknats sedan slutet av november.

Mot Riccardo Gagliolos Parma var Milan dock riktigt nära att förlora för första gången i ligan sedan mars.

Hernani gjorde 1–0 för Parma efter 13 minuter. Därefter hade Milan övertaget, men tio minuter in i andra halvleken utökade istället Parma genom Jasmin Kurtic. Då vaknade Milan och Theo Hernandez nickade in en hörna till 1–2. Det såg sedan länge ut som att Parma skulle ta alla tre poäng. Men i den första tilläggsminuten lyckades Hernandez trycka in 2–2 på en retur och rädda en poäng inför Ibrahimovic på läktaren och hålla liv i sviten.

Milan leder fortsatt Serie A tre poäng före Inter.

Ronaldo med två nya mål

Ibrahimovic väntas vara tillbaka till matchen mot Genoa på onsdag.

Dejan Kulusevski fick göra ett kort inhopp i slutminuterna när hans Juventus besegrade Genoa med 3–1. Cristiano Ronaldo stod för två mål, vilket gör att han kliver upp i delad skytteligaledning med Zlatan Ibrahimovic.