Amalia Arvidsson (rött) och hennes Holmalund fick flytta hemmaplanen i Elitettan – på grund av kubb. Foto: Rasmus Tynander

Elitmatch flyttades – för herrlagets kubbturnering

Uppdaterad
Publicerad

Hemmamatch mot Mallbacken i Elitettan.

Då fick Holmalunds damer flytta från sin ordinarie hemmaplan – för att herrlaget skulle spela kubb.

– Absolut vill man ju bli prioriterad framför en kubbturnering, säger anfallaren Amalia Arvidsson till SVT Sport.

Sjätteplacerade Alingsåsklubben Holmalund tog i går emot Mallbacken i Elitettan. Men man tog inte emot dem där man brukar, på sin hemmaplan, utan på en annan lokal fotbollsanläggning.

”Förstår att det ser konstigt ut”

Anledningen? Klubbens herrlag hade en inplanerad kubbturnering, som sedan ställdes in, på A-planen, som Alingsås Tidning berättade i går.

– Jag kan mycket väl förstå att det ser konstigt ut. Men det här beslutet togs för ett halvår sedan och skedde i samförstånd. Jag är oförstående av kritiken här – hade det varit problem hade man lyft det för längesen, och ingen har gjort det, säger Holmalunds IF:s ordförande Roger Karlsson till SVT Sport.

Ni var överens med damsektionen?

– Den information jag har fått var att man varit helt överens när man tog beslut för sex månader sedan, sen la man planerna och spelschemat efter det.

– För mig är det väldigt konstigt, jag förstår ingenting. Men vi har styrelsemöte i morgon och då kommer jag ta upp frågan varför vissa har reagerat nu och inte tidigare. Det har varit klart sedan ett halvår tillbaka. Hade det funnits intresse att få en ändring till stånd borde man tagit upp det då.

”Ingenting vi orkar lägga energi på”

Holmalunds Amalia Arvidsson var en som var med på planen när man vann matchen med 2-1.

– Det är ingenting vi orkar lägga ner energi på utan vi blev bara glada över att få spela på Alingsås finaste gräsmatta istället och att vi gjorde det till en folkfest, säger hon till SVT Sport.

– Absolut vill man ju bli prioriterad framför en kubbturnering och det är ju därför vi ser fram emot att bli en damförening där damfotbollen prioriteras oavsett vad, säger hon vars damsektion går skilda vägar med Holmalunds IF nästa säsong när man bildar en egen förening.

– Datumet på kubbturneringen var satt innan våra matcher var satta och det var ingenting vi orkade bråka om. Vi valde att se lösningar istället för problem och såg det som en möjlighet att få spela på Mjörnvallen. Klart att det mest optimala hade varit att flytta kubbturneringen till en annan plan eller dag. Men vi orkar inte lägga ner mer energi på prioriteringen gällande dam- och herrfotbollen i Holmalund, säger Arvidsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.