Hope Solo: ”Jag vill återigen be om ursäkt för mina uttalanden efter förlusten mot Sverige i OS”. Foto: Bildbyrån

Hope Solo närmar sig comeback

Uppdaterad
Publicerad

Hope Solo kan vara på väg tillbaka i det amerikanska fotbolllslandslaget efter den avstängning hon fick under OS i Rio då hon kallade det svenska landslaget ”ett gäng fegisar”. Den 36-åriga målvakten och det amerikanska fotbollsförbundet är nu närmare en lösning.
– Vi har hittat en lösning och försöker nu gå vidare, säger Hope Solo till San Francisco Chronicle.

Det var efter Sveriges vinst över USA i kvartsfinalen under OS i Rio som Hope Solo kallade det svenska landslaget ”ett gäng fegisar”. Uttalandet ledde till att det amerikanska fotbollsförbundet stängde av målvakten

Solo själv menade att hon blivit avstängd för hennes kamp för lika löner mellan manliga och kvinnliga fotbollsspelare, men enligt flera amerikanska medier ser det nu ut som att det amerikanska fotbollsförbundet och Solo till slut kommit överens om ärendet.

– Vi har hittat en lösning och försöker nu gå vidare, säger Hope Solo.

”Enorm respekt för svenska landslaget”

– Jag vill återigen be om ursäkt för mina uttalanden efter förlusten mot Sverige i OS. Jag har enorm respekt för det svenska laget, vilket jag också påpekade för deras lagkapten direkt efter matchen, säger hon i ett uttalande enligt San Francisco Chronicle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer