Den före detta amerikanska landslagsmålvakten Hope Solo har gripits för barnmisshandel och rattfylleri. Foto: Eugenio Savio/TT

Hope Solo gripen för rattfylla med barn i bilen

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta amerikanska landslagsmålvakten Hope Solo har gripits för barnmisshandel och rattfylleri efter att ha hittats medvetslös i förarsätet i en bil utanför ett köpcentrum – med sina två barn i baksätet.

Solo upptäcktes enligt polisrapporter av förbipasserande på en parkeringsplats utanför köpcentrumet i tisdags. Då ska 40-åringen ha suttit medvetslös bakom ratten i en bil, med motorn på, i över en timme. I baksätet ska Solos tvååriga tvillingar ha suttit.

Solo vägrade enligt polisrapporterna att göra ett nykterhetstest när hon senare konfronterades av polis och fick i stället lämna blodprov.

Hon åtalas nu för rattfylleri, motstånd mot polis i samband gripandet och barnmisshandel.

Släpptes direkt

”Hope kan inte tala om situationen, men hon vill att alla ska veta att hennes barn är hennes liv, att hon släpptes direkt och att hon nu är hemma med sin familj och att historien är betydligt mer mångbottnad än vad de initiala anklagelserna vittnar om”, skriver Solos advokat Rich Nichols i ett uttalande, som även publicerats på Hope Solos Twitterkonto.

Den 28 juni ska hon inställa sig i domstol.

Uppgifterna om att Solo gripits kom först från kändissajten TMZ, men bekräftades sedan av bland annat tv-kanalen WGHP i Winston-Salem, som tagit del av lokalpolisens rapporter.

Solo är tvåfaldig olympisk mästare med USA och har även ett VM-guld på meritlistan. Hon fick lov att sluta i landslaget efter kontroverser i samband med OS 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.