Pontus Farneruds tid i IFK Göteborg är över. Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg bryter med Pontus Farnerud

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Farneruds tid i IFK Göteborg är över.

Den allsvenska fotbollsklubben väljer nu att gå skilda vägar med sportchefen.

Pontus Farnerud tog över som sportchef för IFK Göteborg i september 2020. Tiden i klubben har dock präglats av svaga resultat – trots prestigefyllda värvningar som Marek Hamsik och Marcus Berg – och nu väljer klubben att bryta med Farnerud.

Klubben skriver att vissa ansvarsområden som tidigare har hanterats av Farnerud i egenskap av sportchef kommer att fördelas inom den befintliga organisationen.

– Det handlar om att få fram maximalt av de personer och kompetenser vi har hos oss – så att IFK Göteborg når ännu fler framgångar. Fokus är på att skapa de bästa förutsättningarna för att lyckas. Nu ser vi över organisation i detalj och vi arbetar hela tiden med att stärka upp den för framtiden, säger IFk Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild i ett pressmeddelande.

Farnerud var tidigare assisterande sportchef i Göteborg och har även spelat i klubben.

IFK Göteborg slutade åtta i allsvenskan i fjol.

KLIPP: Galna konstmålet : ”Kunde inte tro att det var sant”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.