Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg dubbelvärvar

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg dubbelvärvar. Norrmannen Fredrik Oldrup Jensen är klar för klubben, som dessutom hämtar hem anfallaren Robin Söder. Dessutom meddelar IFK Göteborg att anfallaren Elias Omarsson lämnar klubben.

Efter att tidigare i veckan värvat Sargon Abraham från Degerfors och Marcus Degerlund från Hammarby har blåvitt nu gjort klart med en ny spelare. Mittfältaren Fredrik Oldrup Jensen hämtas in från Zulte Waregem på lån, men med en köpoption efter säsongen.

25-årige Jensen har spelat över 130 ligamatcher i Norge.

– En duktig passningsspelare och en strateg centralt, säger sportchefen Mats Gren till IFK Göteborgs hemsida.

Anfallaren återvänder

Förutom Jensen värvar även IFK Göteborg tillbaka Robin Söder, samtidigt som de meddelar att anfallaren Elias Omarsson lämnar klubben för nederländska Excelsior.

– Vi pratar i dag om olika typer av spelare som vi vill ha i vår a-trupp och kategoriserar dem som akademispelare, kulturbärare och spetsspelare. I Robin Söder får vi utan tvekan båda de sistnämnda kategorierna. Det säger det mesta om att få hem honom igen, säger Mats Gren till IFK Göteborgs hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.