Se Daniel Stenssons avgörande mål i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg föll mot Sirius – första förlusten på två månader

Daniel Stensson löste fjärde raka segern för Sirius när IFK Göteborg besegrades med 1–0.

Det var Blåvitts första förlust i allsvenskan på två månader.

– Vi kom inte alls upp i nivå, säger Gustav Svensson i Discoverys sändning.

Två formstarka lag ställdes mot varandra på Gamla Ullevi när Sirius gästade IFK Göteborg.

Hemmalaget inledde piggt där Emil Salomonsson höll på att sätta dit ett drömmål redan efter fem minuter. Högerbacken skickade i väg en halvvolley utanför straffområdet men David Mitov Nilsson parerade.

Sirius växte sedan in i matchen och hotade några gånger innan paus. Joeri de Kamps fick till ett bra avslut och Daniel Stensson hade en farlig frispark men 0–0 stod sig halvleken ut.

Stensson klev fram

Samme Stensson fick sedan chansen på nytt i den 54:e minuten. Tashreeq Matthews spelade in bollen snett inåt bakåt och där dök mittfältaren upp och placerade in ledningsmålet för gästerna.

Ett något uddlöst IFK Göteborg försökte sedan jaga en kvittering men Uppsalalaget stod emot.

”Vi kom inte alls upp i nivå”

Det var Blåvitts första förlust sedan den 7 augusti när laget föll med 3–0 mot IFK Norrköping.

– Ganska platt. Vi kom inte alls upp i nivå. Vi skapar ändå tillräckligt med chanser för att göra ett mål men vi släpper in ett billigt mål bakåt. Vi har haft några matcher i rad där vi har gjort det bra men i dag var det inte alls samma känsla. Ett steg tillbaka, säger Gustav Svensson om insatsen i Discoverys sändning.

Inför matchen hyllades Marcus Berg, som har aviserat att han slutar, av supportrarna.

Sirius klättrar nu förbi IFK Göteborg i tabellen och parkerar på en tionde plats, två poäng före Blåvitt som är tolva.