IFK Göteborg säljer Kamratgården. Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg säljer Kamratgården

Uppdaterad
Publicerad

Här är nästa steg i IFK Göteborgs ekonomiska åtstramning. Klubben säljer träningsanläggningen Kamratgården för att få loss kapital. ”Konstgjord andning”, säger SVT-experten Thomas Wernerson.

Blåvitts målvakt John Alvbåge är inte särskilt kritisk.

– Jag ser ingenting speciellt med det. Det är som vanligt. Det är inte så att de ska riva Kamratgården och bygga parkeringsplats. Det påverkar inte oss spelare, säger Alvbåge.

Kan du ha förståelse för supportrar som tycker annorlunda?

– Absolut, men den säljs och vi hyr tillbaka den, så det är inga förändringar som sker. Man har förståelse för alla åsikter, röster och känslor, men sportsligt så kommer det inte påverka någonting, säger målvakten.

Enligt GT ska det finnas ett avtal som gör att den anrika allsvenska fotbollsklubben kan köpa tillbaka Kamratgården vid ett senare tillfälle.

– Det har varit en trygghet som man har haft. Man har kunnat låna på den men aldrig sålt ut den, säger Wernerson och menar att det är ett tecken på att Blåvitts ekonomi är hårt ansatt.

– Jag tycker att man i stället kan se på annat, som på organisation och antalet människor som är anställda, innan man går på fast egendom som ändå är grunden på något sätt, fortsätter Wernerson.

Blåvitt kommer att gå back ungefär lika mycket som tidigare år, cirka tio miljoner kronor. Detta efter att utgifterna för A-truppen skurits ner med åtta procent under 2015 och ska minska ytterligare under 2016.

– Det känns som konstgjord andning. Det är ingenting som räddar ekonomin i framtiden, utan det är fortfarande anpassa munnen efter matsäcken som gäller. Annars står man där om två år och har ingenting att sälja, säger Wernerson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer