Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg värvar mittbacken Bernardo Vilar

Uppdaterad
Publicerad

Med två timmar kvar på det svenska transferfönstret presenterar IFK Göteborg en ny mittback. Brasilianaren Bernardo Vilar som under säsongen gjort succé i Värnamo byter Superettan mot Allsvenskan.

– Det känns jättebra att ta mitt nästa steg i karriären just till IFK Göteborg. Jag vet att detta är en stor klubb. Jag vill bidra med det jag kan för att ta laget och klubben tillbaka till toppen, säger han till Blåvitts hemsida.

Mittbacken från Belo Horizonte kom till Småland i februari i fjol och har gjort ett mål på tolv matcher i år.

Häcken värvar ytterback

Tidigare under kvällen bekräftade även grannklubben Häcken att de förstärker sin backlinje. Danske Kristoffer Lund blir en möjlig ersättare till Martin Olsson som ryktas till Malmö FF. Vänsterbacken har skrivit på för 3,5 år på Hisingen och kommer närmast från Esbjerg i danska högstaligan.

Även Degerfors förstärker ytterbackspositionerna. Axel Lindahl lämnade Värmland för norska Bodö/Glimt i vintras och återvänder nu till Degerfors på ett lån säsongen ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.