Kolbeinn Sigthorsson. Foto: Bildbyrån

IFK Göteborgs besked kring Sigthorsson – inleder rehabiliteringsplan

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg meddelar att Kolbeinn Sigthorsson inleder en rehabiliteringsplan.

Anfallaren, som anklagats för sexuellt ofredande, blir alltså kvar i klubben.

”Vi är vad vi heter, en kamratförening och IFK Göteborg stöttar och följer upp under processen”, skriver klubben på sin hemsida.

På klubbens hemsida skriver IFK Göteborg att man nu inleder en rehabiliteringplan för anfallaren.

”Planen bygger på IFK Göteborgs värdegrund, vårt ansvarstagande och våra skyldigheter som arbetsgivare”, skriver man i uttalandet.

”I den rehabiliteringsplan som nu påbörjas kommer det att krävas en stor insats av Kolbeinn själv. Vi är vad vi heter, en kamratförening och IFK Göteborg stöttar och följer upp under processen.”

Ska även opereras

I pressmeddelandet menar man också att de rättsliga delarna kring anklagelserna är utagerade.

”Händelserna som inträffade på Island är i juridisk mening utagerade mellan parterna sedan fyra år tillbaka”.

För några veckor sedan som nyheten om att det isländska fotbollförbundets styrelse avgått sedan man försökt mörka att en kvinna anklagat Kolbeinn Sigthorsson för sexuellt ofredande.

Det var 2017 som Sigthorsson ska ha ofredat två kvinnor på en nattklubb i Reykjavik. Spelaren bad kvinnorna om ursäkt och ska även ha kompenserat dem ekonomisk. Det har sedan uppgifterna kommit ut varit oklart om Kolbeinn Sigthorsson skulle fortsätta i IFK Göteborg.

Man meddelar också att 31-åringen även kommer att genomgå en fotoperation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.