Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör IFK Kalmars ordförande Henrik Rosvall om tränarjakten: ”Ligger inte på latsidan” Foto: Bildbyrån/SVT.

IFK Kalmar om tränarjakten: ”Vi ligger inte på latsidan”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Kalmar har fått en tung start på säsongen.

På söndag leds laget återigen av målvaktstränaren Aleco Postanidis.

– Vi har ingen direkt ersättare runt hörnet, säger klubbens nye ordförande Henrik Rosvall.

Som nykomling lyckades IFK Kalmar klara sig kvar i damallsvenskan förra året. Men den här säsongen har inletts betydligt tuffare.

Efter åtta spelade matcher har laget endast tagit en poäng, och i senaste omgången förlorade Kalmar bottenmötet mot Uppsala med hela 4–0.

– Vi har gått in i säsongen med en ganska tunn trupp och vi klarade kontraktet med nöd och näppe förra året. Och vi har haft en hel del skador, så vi har inte kunnat spela med den elvan som vi hade velat hela tiden. Det är tufft givetvis, säger Henrik Rosvall, som blev ordförande i IFK Kalmar för drygt två veckor sedan.

I senaste matchen leddes laget av målvaktstränaren Aleco Postanidis, efter att tidigare huvudtränaren Jens Wedeborg sagt upp sig.

– Det var på Jens egna initiativ, han kände att han ville kliva av. Det respekterade vi även om det självklart var tråkigt. Det är inte önskvärt, men det är sånt som kan hända, säger Rosvall.

Möter serieledaren på söndag

På söndag möter Kalmar serieledaren Piteå på hemmaplan och då kommer Postanidis leda laget på nytt.

– Han har varit med inom elitfotbollen i många år. Det är en kompetent person vi stoppat in, menar Rosvall.

Är det en långsiktig lösning?

– Som jag sa tidigare var det inte på vårt initiativ som Jens slutade. Vi har ingen direkt ersättare runt hörnet, då Jens hade skrivit på för två år. Vi tittar både på en kortsiktig och långsiktig lösning. Det skulle kunna vara så att den korta lösningen även är den långa lösningen.

Det lär inte presenteras någon ny tränare inom kort?

– Det skulle det kunna göra, men inte inom den närmaste veckan. Det har jag svårt att se. Men vi ligger inte på latsidan, vi inventerar de möjligheter vi har utifrån förutsättningarna som finns.

KLIPP: Jens Wedeborg om uppbrottet i IFK Kalmar (10 maj 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
IFK Kalmars förre tränare Jens Wedeborg talar ut om uppbrottet. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.