Abbe Khalili avgjorde på tilläggstid mot Norrköping. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Hammarbyskräll – Abbe Khalili avgjorde i 95:e

Ett favorittippat IFK Norrköping mot ett guldtippat Hammarby som inte rullat igång på allvar, kan väl bara sluta på ett sätt.

Nej, i årets allsvenska är bollen ovanligt rund. Hammarby vann med 2-1 efter mål med sekunder kvar av Abdul Khalili.

– Det är skönt att vi äntligen fick något med oss, sa Khalili till SVT Sport.

Matchen startade i ett ställningskrig där inget av lagen dominerade. Efter en kvart vaskade gästerna Hammarby fram en hörna. Och på den gjorde Kalle Björklund 1-0.

Norrköping tog därefter över matchen i jakt på en kvittering. Och bara ett par minuter efter målet var Linus Wahlkvist nära att kvittera då han träffade stolpen med ett rungande skott. Bollen träffade Hammarbys målvakt David Ousted i ansiktet och gick ut till hörna.

Även Hammarby stack upp. Gustav Ludwigson hade en bra chans på en snett inåt bakåtpassning från Dennis Widgren, och Darijan Bojanic fick till en farlig frispark.

Tidig straff

I inledningen av andra halvlek skapade Hammarby ett tryck med ett par halvchanser. Men IFK Norrköpings kvittering skulle komma. Och det gjorde den i den 51:e minuten då Lars Krogh Gerson sköt på en straff efter det att Pontus Almkvist fallit i straffområdet.

Norrköpings kvittering innebar inte att laget tog över. Iställte fortsatte Hammarby att ha mycket boll. I 67:e minuten nickade Ludwigson i ribban efter en passning från Jeppe Andersen.

Ribbträff av Norrköping

Med en kvart kvar av ordinarie tid mattades Hammarby av och Norrköping kom allt starkare. Ísak Bergmann Jóhannesson träffade ribban på ett långt hårt inläggsliknande skott. I slutminuterna slet sig Pontus Almkvist fri men sköt rakt på Ousted.

Norrköping pressade på alltmer och under de fem övertidsminuterna jagade laget ett segermål. Men, med bara sekunder kvar fick Hammarby en frispark på Norrköping planhalva som Jeppe Andersen lyfte in och Abdul Khalili till slut fick en fot på.

2-1 med endast två sekunder kvar av stopptiden.

– Det var mycket krig och slit. Det viktigaste var att vi fick tre pinnar, sa Abdul Khalili.