Saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman äger Newcastle United. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ilska mot Newcastle-ägare – vill ställa in match

Uppdaterad
Publicerad

Den 18 juli är det tänkt att Bundesliga-klubben Mainz och Premier League-klubben Newcastle ska mötas i en träningsmatch. De tyska supportrarna gör nu vad de kan för att matchen ska ställas in.

Mainz-supportrar protesterar mot Newcastles saudiarabiska ägare, med Mohammed bin Salman (bilden) i spetsen, och vill att lagets träningsmatch mot Premier League-klubben i juli ställs in.

– Vi uppmanar Mainz till att ta ställning. Ställ in matchen mot Newcastle. Med en match mot Newcastle erbjuder Mainz aktivt den saudiska regimen en plats på scenen, lyder supportrarnas uttalande.

I höstas köpte den saudiarabiska investeringsfonden PIF 80 procent av aktierna i Newcastle, där den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman är ordförande.

– Newcastle är inte bara en fotbollsklubb, utan ett redskap för att driva intresse åt en regim som trampar på mänskliga rättigheter – och det går direkt emot Mainz värderingar, fortsätter Mainz-supportrarnas uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.