I natt kan Zlatan göra sista matchen för Galaxy

Uppdaterad
Publicerad

Med avspark klockan 02.30 svensk tid spelar LA Galaxy i natt playoff mot Minnesota.

För Zlatan Ibrahimovic kan det vara sista matchen i klubben.

– Vi får se vad som händer. Om jag lämnar får ni mindre att skriva om, har svensken sagt till journalister i Los Angeles.

Under natten till måndagen möter LA Galaxy Minnesota borta i MLS-slutspelet.

Om det blir förlust kan det bli 38-årige Ibrahimovics sista match för klubben. Det spekuleras till och med i att det skulle kunna bli hans sista i karriären.

– Jag har kontrakt till 31 december om jag minns rätt. Jag respekterar mitt kontrakt och om jag lämnar får ni mindre att skriva om. Om jag blir kvar får ni något att skriva om. Så vi får se vad som händer, säger Zlatan Ibrahimovic i en intervju som under fredagen publicerades på klubbens hemsida.

Klubben publicerade under söndagen också ett filmklipp som visar hur Zlatan, som ser avspänd och målmedveten ut, tillsammans med sina lagkamrater går på ett plan för att flyga till bortamatchen i Minnesota.

”Vi måste göra färre misstag”

Ibrahimovic lämnade Manchester United 2018 för flytt till USA och spel i LA Galaxy. Förra året missade Los Angeles-klubben slutspelet. Minnesota kom fyra i den västra konferensen där Galaxy slutade femma.

– Ska vi gå längre behöver vi kliva upp ett snäpp och bli bättre. Vi måste göra färre misstag, inte släppa in så många mål, eller göra fler mål än dem. Det är också en taktik, säger Zlatan i en intervju med Sportbladet inför helgens ödesmatch.

Se SVT-reportaget från Los Angeles om vad Zlatan betytt för ligan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.