Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Succé i Champions League – hör Rosa Kafaji om hur laget ska lyckas lika bra mot Hammarby i Svenska cupen. Foto: Bildbyrån

Inför cupsemifinalen: ”Vi tar med oss tempot och modet”

Uppdaterad
Publicerad

På söndag spelas en prestigefull semifinal i svenska cupen där Häcken, som slogs ut i Champions League igår, möter svenska mästarna Hammarby.

– Vi tar med oss tempot och modet härifrån Champions League till Svenska cupen och allsvenskan, säger Häckens Rosa Kafaji till SVT Sport.

Häckens Champions League-äventyr där de chockat Fotbollseuropa tog slut i Paris när PSG blev för svåra i kvartsfinalen. Men laget från Hisingen hänger inte med huvudet utan tänker använda alla lärdomar från Europa-spelet.

Närmast i söndagens cupsemifinal mot Hammarby.

– Vi är stolta över resan i stort. Tempot och kvalitéten skiljer sig enormt från spelet i Sverige och det ska vi använda nu i cupen, lovar Häcken-tränaren Mak Lind.

Semifinalen i svenska cupen spelas på Kanalplan i Stockholm på påskdagen klockan 18:00. På påskafton spelas den andra semifinalen mellan Piteå och Rosengård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.