Caroline Seger Foto: Bildbyrån

Ingen seger för Seger

Uppdaterad
Publicerad

Ingen svensk kan bli utsedd till Europafotbollens bästa spelare 2014-2015. Det står klart sedan Europeiska fotbollsbollsförbundet Uefa på onsdagen presenterat de sex kvarvarande kandidaterna, tre damer och tre herrar.

Damernas topptrio är Amandine Henry, Frankrike och Lyon, Dzsenifer Marozsán, Tyskland och Frankfurt, och VM-skyttedrottningen Celia Sasic, Tyskland och Frankfurt. Caroline Seger, Paris Saint-Germain, var bästa svenska på listan med en nionde plats. Lotta Schelin, Lyon, delade 18:e-platsen.

På herrsidan är Lionel Messi, Argentina och Barcelona, Cristiano Ronaldo, Portugal och Real Madrid, samt Luis Suárez, Uruguay och Barcelona, fortfarande med i racet. Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain, hamnade på plats 18.

Vinnarna röstas fram av fotbollsjournalister i samband med lottningen av herrarnas Champions League-gruppspel i Monaco den 27 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.