Inter besegrade rivalen Milan – klart för final i Champions League Foto: Bildbyrån

Inter klart för final i Champions League efter ny seger mot Milan

Uppdaterad
Publicerad

Inter hade med sig 2-0 till den andra semifinalen i Champions League mot derbyrivalen Milan. Man gav inte Milan någonting och vann med 1-0 och gick vidare till finalen i Istanbul efter totalt 3-0.

Med kvarten kvar samarbetade Lautaro Martinez med Romelu Lukaku i Milans straffområde. Martinez sköt från sin vänstervinkel in bollen vid den närmsta stolpen, en lucka som Milans målvakt Mike Maignan släppte och 1-0 var ett faktum.

– Vi gjorde ett fantastiskt jobb i båda matcherna. Nyckeln var gruppen. Jag hade en liknande upplevelse vid VM: om man är enad får man spela dessa mycket viktiga matcher på bästa möjliga sätt, säger argentinaren Martinez till Sky Italia efteråt.

”Han gjorde målet så klart, men han höll alltid försvararna sysselsatta och jobbade väldigt hårt defensivt. En riktig kapten”, skriver Uefa som valde Martinez till matchens lirare.

13 år sedan senaste CL-finalen

Efter slutsignalen gick Inters tränare Simone Inzaghi in på planen och kramade om sina spelare medan Milanspelarna stirrade sorgset med tomma blickar. Det här var en smäll som kommer att kännas länge i Milanlägret. 

Målet satte fart på Interfansen på San Siro och mäktig sång fyllde arenan. Fansen har en Champions League-final att se fram emot. Det är 13 år sedan senast.

Finalen spelas 10 juni på Atatürk olympiastadion i Istanbul. Där väntar segraren av Manchester City och Real Madrid som möts i morgon, där första matchen slutade 1-1.

UEFA Champions League

Internazionale logo

Internazionale

1 - 0

AC Milan logo

AC Milan

Stadio Giuseppe Meazza, Milano
Publik: 75567
Domare: Clément Turpin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.