Spanskt fiasko i Champions League – Barcelona och Atletico Madrid utslagna

Uppdaterad
Publicerad

De spanska lagen går tungt i Champions League. Av totalt fyra lag är Real Madrid det enda laget som går vidare från gruppen då Barcelona och Atletico Madrid i kväll blev utslagna, efter 0–3 mot Bayern München respektive 2–2 mot Bayer Leverkusen.

Barcelona lyckades med nöd och näppe knipa en poäng hemma mot Inter i en galen 3–3-match förra gången det vankades Champions League-fotboll.

Den poängen hjälpte dock föga i slutändan. Inför kvällens match hemma mot Bayern München var de beroende av att tjeckiska Viktoria Plzen skulle skrälla och ta minst en poäng borta mot Inter för att de skulle ha något att spela för.

Det hoppet stod sig i cirka 35 minuter, tills Henrikh Mkhitaryan stångade in 1–0. Milanolaget var sedan aldrig hotat, och vann till slut med 4–0 och säkrade därmed sitt avancemang från gruppen då de har bättre statistik i inbördes möten mot Barcelona.

Barcelona stod dessutom själva för en ny plattmatch när man förlorade 0–3 hemma mot Bayern München.

Bara ett spanskt lag vidare

Barcelona, som för andra året i rad åker ur redan i gruppen, får i stället ställa in sig på slutspel i Europa League, vilket samtliga lag som slutar trea i Champions League-gruppspelet får en biljett till.

Det kommer även Sevilla och Atletico Madrid få göra. Sedan tidigare stod det klart att Sevilla missade slutspel. Och efter 2–2 hemma mot Bayer Leverkusen går Atletico Madrid samma öde till mötes. Spanjorerna brände dessutom straff i den 99:e minuten.

Därmed står det klart att Spanien, vars liga rankas som världens näst bästa av Uefa, bara får ett lag med sig till slutspel – Real Madrid.

MER FOTBOLL: Emil Forsbergs Leipzig skrällde mot Real Madrid (26 oktober 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

UEFA Champions League

Internazionale logo

Internazionale

4 - 0

Viktoria Plzen logo

Viktoria Plzen

Stadio Giuseppe Meazza, Milano
Publik: 71849
Domare: Andreas Ekberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.