Vilda glädjescener hemma på Portman Road när avancemanget säkrades. Foto: Andrew Couldridge / BILDBYRÅN

Ipswich Town tillbaka i Premier League – efter 22 år

Uppdaterad
Publicerad

22 års väntan är över.

Ipswich Town är tillbaka i Premier League – det stod klart efter 2–0-segern mot Huddersfield på lördagen.

– Det är en underbar dag och jag är väldigt, väldigt stolt över alla inblandade, säger tränaren Kieran McKenna till Sky Sports.

Ipswich Town tog steget upp i Championship förra säsongen och siktade på att etablera sig i Englands näst högsta serie.

När seriespelet avrundades under lördagen stod det klart att Ipswich har lyckats överträffa samtliga förväntningar.

Med små medel och en hyllad tränare vid namn Kieran McKenna har ”The Tractor Boys” säkrat avancemang till Premier League för första gången sedan uttåget 2001/2002.

”Det är en underbar dag”

I och med segern över Huddersfield under lördagen (2–0) har Ipswich nu lyckats med två raka uppflyttningar i det engelska seriesystemet och gör säsongens Championship-vinnare Leicester sällskap i Premier League 2024/2025.

– Det är en underbar dag och jag är väldigt, väldigt stolt över alla inblandade. Det betyder mycket. Att se hur mycket det här betyder för alla, från spelarna till supportrarna, är fantastiskt, säger tränaren Kieran McKenna till Sky Sports.

Sista PL-platsen står på spel i playoff

Det är femte gången under Premier League-eran ett lag lyckas med direkt efterföljande uppflyttning från League One till Championship och sedan till Premier League.

Norwich ställs nu mot Leeds medan West Bromwich drabbar samman med Southampton i kampen om den sista Premier League-platsen i playoff-spelet som inleds 12 maj,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.