Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Isaac Kiese Thelin vände på egen hand – tvåmålsskytt mot BP

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Jensens drömträff såg ut att räcka till en skräll för BP.

Men Isaac Kiese Thelin vände matchen i slutet och Malmö vann med 2–1.

– Det är jätteskönt såklart, säger matchhjälten till SVT Sport.

Malmö FF fick det tufft på Grimsta IP, redan från start. I den 17:e minuten kom också BP:s 1–0-mål. Danske nyförvärvet Alexander Jensen, 21, klippte till på volley från distans och satte bollen i krysset.

Målet var hans första i allsvenskan.

MFF vände: ”Gör otroligt ont”

Bara minuter senare, i den 25:e minuten, lyfte Nikola Vasic bollen i ribban bakom en aningen felplacerad Johan Dahlin i Malmös mål. Därefter var det nära när Oscar Pettersson nickade tätt utanför, BP var mycket nära att utöka.

Nykomlingen BP gick mot en skräll mot Malmö, men med tio minuter kvar räddade Isaac Kiese Thelin poäng för storlaget, till 1–1.

– Det gör otroligt ont när vi hållit det så länge, säger BP:s Oscar Pettersson till SVT Sport.

I slutet öppnade det upp sig åt båda håll och då kunde inte BP stå emot längre. På en kontring i 92:a minuten satte Isaac Kiese Thelin sitt andra mål för matchen och gjorde 2–1 till Malmö, som också blev slutresultat.

– Det är jätteskönt såklart, speciellt när man får göra mål i slutet och vända matchen, säger matchhjälten Isaac Kiese Thelin till SVT Sport.

Allsvenskan

IF Brommapojkarna logo

IF Brommapojkarna

1 - 2

Malmö FF logo

Malmö FF

Grimsta IP, Stockholm
Publik: 2788
Domare: Victor Wolf

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.