Pontus Jansson vid Nations League-matchen mot Turkiet för en månad sedan. Foto: TT.

Pontus Jansson in i truppen – Ishak lämnar

Uppdaterad
Publicerad

Nürnberganfallaren Mikael Ishak har lämnat den svenska landslagstruppen inför landskampen mot Slovakien på tisdag. Det meddelar Svenska Fotbollförbundet på sin webbplats. Däremot återkommer Pontus Jansson.

”Mikael Ishak fick en känning i ena låret under fredagens träning på Stockholms stadion och efter undersökning och utvärdering under lördagen har man i samråd kommit fram till att det klokaste är att han lämnar truppen och återvänder till Nürnberg” skriver SvFF.

Jansson har väntat på att bli pappa

Samtidigt har Leedsbacken Pontus Jansson tillkommit till truppen. Jansson har under dagarna väntat på att bli pappa, men har nu i efterhand anslutit till landslagssamlingen.

Herrlandslaget i fotboll

Under söndagens träning deltog inte Emil Forsberg och Gustav Svensson i matchspelet som stod på träningsschemat. De två är slitna efter Rysslandsmatchen, som var en match i Nations League, i torsdags och tränade i stället i gymmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet