Över 200 matcher har Ishizaki spelat för AIK. Foto: Bildbyrån

Ishizaki lämnar AIK

Uppdaterad
Publicerad

Mittfältaren Stefan Ishizaki bekräftar att det inte blir någon förlängning i AIK och väljer att flytta till Borås med familjen.

– Jag har haft fantastiska år i AIK och vill tacka för allt jag fått uppleva med klubben, säger han till Expressen.

Efter över 200 matcher i AIK-tröjan står det nu klart att de två återstående matcherna av allsvenskan blir 34-åringens sista för klubben. Ishizaki kommer lämna Stockholm, för Borås.

– Vi pratade om att förlänga tidigare under året och för min egen del har det varit en växande känsla att jag för familjens skull flyttar hem till Borås efter säsongen. Min fru är därifrån, barnen trivs väldigt bra där och vi har en stor umgängeskrets där, säger han till Expressen.

Huruvida Ishizaki återvänder till Elfsborg, där han har spelat 183 allsvenska matcher återstår att se.

– Vi får se vad som händer. Inget är klart. Efter säsongen ska jag sätta mig ner och bestämma mig för om jag ska fortsätta med fotbollen eller om jag ska sluta. Det är ingen hemlighet att jag diskuterat med Elfsborg men vi får se hur det blir.

Även Thern lämnar

AIK kommer inte heller förlänga med Simon Thern, som har ett utgående låneavtal för den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.