Islands tröjkaos: ”1800 procent över den beräknade försäljningen”

Uppdaterad
Publicerad

Det råder Islandsfeber under EM. Det har gjort att det knappt går att få tag i en isländsk matchtröja längre. I alla fall om man ska tro Islands presschef Omar Smarason: ”Jag såg en siffra på 1800 procent över den beräknade försäljningen”, säger han på dagens presskonferens i Frankrike.

När Island i dag höll presskonferens inför kvartfinalmötet med Frankrike ställde SVT Sports reporter Therese Bosta frågan om tröjförsäljningen, som ryktats ha nått sin topp. Förbundskapten Lars Lagerbäck hade ingen aning, så presschefen Smarason tog över.

– Baserat på alla mejl vi har fått så ja, vi har sålt slut. Jag såg en siffra på 1800 procent över den beräknade försäljningen. Jag antar att det är en väldigt bra sak. Det enda dåliga är att det finns människor som inte får sin tröja, säger Smarason.

Fotbolls-EM

Men presschefen gav ett betryggande besked till alla tröjfattiga Islands-sympatisörer.

– Människor kommer att få sina tröjor, det är jag säker på, säger Smarason.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet