Degerforsmålvakten Ismael Diwara har skrivit på för Malmö FF. Foto: Bildbyrån.

Ismael Diawara klar för Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

De senaste tre säsongerna har han vaktat målet för Degerfors.

Nu är Ismael Diawara, 26, klar för allsvenska tabellettan Malmö FF. Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Det har varit på gång ett tag och jag är glad och stolt över att ha skrivit på för Nordens största klubb, säger han i ett pressmeddelande.

Nu är affären i hamn.

Under dagen har det florerat rykten om att Ismael Diawara ska vara klar för Malmö FF på transferfönstrets sista dag.

Nu står det klart, 26-åringen har vaktat kassen för den allsvenska nykomlingen i tre säsonger och har i år hållit tre nollor för Degerfors. Men nu har han skrivit på för Malmö FF, ett kontrakt som sträcker sig över 2022.

– Vi är glada över att ha knutit till oss Ismael. Han är en modig målvakt med bra reflexer som har gjort det väldigt bra i Allsvenskan i år. Det är en bra målvakt som vi dessutom ser en fin utvecklingspotential i, säger sportchef Daniel Andersson i pressmeddelande.

”Det har varit på gång”

Diawara menar att han är taggad inför kommande säsonger med Skånelaget och att han ser att han kan utvecklas i Malmö.

– Det känns otroligt kul att vara här. Det har varit på gång ett tag och jag är glad och stolt över att ha skrivit på för Nordens största klubb, säger han.

– Personligen hoppas jag på att utvecklas som målvakt och människa, och det känns som en väldigt bra miljö för det.

Sedan tidigare står det även klart att Malmö har förstärkt truppen med Peter Gwargis, Niklas Moisander, Malik Abubakari och Sergio Peña.

Ersätter Marko Johansson som flyttar till Tyskland

Senare under onsdagen bekräftade Malmö FF även det som varit en allmän sanning i några dagar.

Diawara ersätter rakt av Marko Johansson. 22-åringen har köpts loss av den tyska storklubben Hamburger SV som satsar mot en återkomst i Bundesliga. Johansson flyttar med omedelbar verkan.

– Det är blandade känslor. Jag har varit i MFF sedan jag var fyra år gammal och kom upp i A-laget när jag var 15. Det är jobbigt att lämna klubben som man har växt upp i och upplevt så mycket med, men så är fotbollslivet och nu är det dags för ett nytt steg i karriären, säger han i ett pressmeddelande.

KLIPP: Här chockar Colak Rangers – gör sitt andra mål på fem minuter (10 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.