J-Södras kryssförbannelse fortsätter

Sex av tolv matcher – så många gånger har J-Södra kryssat i årets allsvenska. I dag kom ännu ett oavgjort resultat, 1–1, hemma mot Sundsvall. ”En fullt godkänd match” säger J-Södras Pawel Cibicki till C More.

I den sista matchen innan EM-uppehållet kom Sundsvall på besök till Jönköping för möte med nykomlingen. Med en förkrossande 5-0-seger mot Östersund i ryggen kom man med vind i seglen, och fick utdelning direkt.

Redan i den sjunde minuten fick Sundsvall hål på hemmalaget, när Pa Amat Dibba först avslutade, och där Stefan Silva dök upp och placerade in returen till 1-0. Det var Sirius-nyförvärvets fjärde fullträff den här säsongen.

J-Södra kom tillbaka

J-Södra, som avslutade senaste matchen borta mot Elfsborg med att hämta upp 1-3 till 3-3, stod för ännu en upphämtning även under lördagen. De tog nämligen över matchen helt i den andra halvleken och skapade lägen gång efter annan, som till slut gav resultat.

I den 66:e minuten var lagets skyttekung, Pawel Cibicki framme. Precis vid straffområdeslinjen drog han till lågt i Tommy Naurins högra hörn till 1-1.

Trots flera bra lägen den återstående tiden blev det inte fler mål för varken J-Södra eller Sundsvall, som alltså delar på poängen.

– Helt ok insats. Vi har lite svårt i första halvlek att komma åt dem, att få ordning på dem, men vi gör det bättre i slutet av första och i andra har vi koll på dem. En fullt godkänd match, säger målskytten Pawel Cibicki till C More.

Sjätte krysset för nykomlingen

För J-södras del, som inte tagit en trepoängare sedan den 17 april, var det oavgjorda resultatet lagets sjätte hittills i årets allsvenska – inget lag i serien har mäktat med så många kryss.

Cibicki, som i och med målet gjort sju totalt och nätat i de fyra senaste matcherna, var ett ständigt hot för Sundsvallsförsvaret.

– Alltid kul att göra mål, men framförallt är det laget. Vi jobbar för varandra i 90 minuter, tyvärr får vi kryss igen men vi kämpar på och skapar våra chanser, säger han.

Jönköping Södra går på sommaruppehåll med 15 inkasserade poäng på 12 matcher.

– Jag och laget är jättenöjda, det är bara att jobba på. Vi har många oavgjorda men det är bara oflyt att vi inte vinner dem. Jag tycker vi gör det rätt bra. Vi har inte blivit utspelade i någon match än och vi är nykomlingar, så det är fullt godkänt.