Jacob Bergström avgjorde för Mjällby – se målet och firandet i spelaren Foto: Bildbyrån

Jacob Bergström hjälte för Mjällby mot Sirius

Jacob Bergström är tillbaka i målprotokollet för Mjälllby.

Den återvändande anfallaren blev hjälte med det avgörande målet mot Sirius.

– Det är alltid skönt att göra mål, speciellt när man tar ledningen, säger han till SVT Sport.

Mjällby var strået vassare när de gästade Sirius under måndagskvällen. De hamnade i underläge under den första halvleken, när Sirius nya anfallare Wessam Abou Ali  spräckte målnollen, men svaret kom direkt och innan paus var ställningen i stället 2-1 till gästerna.

Detta efter att de tilldelades en straffspark. Jakob Voelkerling Persson armbågade Max Fenger i ansiktet och det var ingen tvekan från domarhåll när han pekade på straffpunkten. David Löfquist gjorde då sitt andra mål i matchen.

”Buade åt mig förra matchen”

Men trots det blev han inte huvudperson i Mjällbys seger. Efter att Sirius kvitterat var det nämligen Jacob Bergström som satte det avgörande målet. Anfallaren såldes i vintras till Djurgården och återvände nyligen till de gulsvarta blekingarna, och han firade rejält med de tillresta supportrarna när han säkrade segern genom sitt 3-2-mål.

– De buade lite åt mig förra matchen när jag kom hem så jag fick ge tillbaka lite kärlek efter sveket som jag gjorde. Jag har en lite uppförsbacke men jag jobbar mig uppåt, säger en glad segermålskytt i Discoverys sändning.

Mindre glatt var det från Sirius målskytt Abou Ali.

– Vi är inte kliniska nog i någon av straffområdena. Vi spelar barnsligt faktiskt. Om vi vill hålla oss kvar och klättra i tabellen så måste man kunna behålla en ledning i en minut åtminstone. Det är inte bra nog, säger han till SVT Sport.

I slutsekunderna fick Sirius Daniel Stenson sitt andra gula då han var sen in i en tackling, och han missar därmed Uppsala-lagets nästa match, mot AIK.

Segern innebär att Mjällby befinner sig på åttondeplats, medan Sirius ligger tolva.

Se höjdpunkter från allsvenskan i SVT Play!