Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jacob Widell Zetterström missar flera matcher för Djurgården. Foto: Bildbyrån

Jacob Widell Zetterström skadad – missar troligtvis vårsäsongen

Uppdaterad
Publicerad

Jacob Widell Zetterström blev utvisad i matchen mot Sirius.

I samband med situationen skadade målvakten också tummen.

– Han missar troligtvis vårsäsongen, säger naprapat Kalle Barrling.

Djurgårdens målvakt Jacob Widell Zetterström kommer tvingas till en operation på grund av en skada på tummen. Målvakten ådrog sig skadan i samma situation som fick honom utvisad i mötet med Sirius.

– Jacob har skadat handen och åkt på en så kallad ”skidåkartumme”, vilket kommer att kräva en operation som sannolikt sker under den närmaste veckan. Det innebär att Jacob kommer att vara borta från spel under en längre tid och missar därmed troligtvis vårsäsongen, säger Kalle Barrling, klubbens naprapat.

Widell Zetterström själv säger följande om situationen:

– Det blev ju något av en mardrömssekvens. Jag kommer ut försent och i samma veva fastnar jag med tummen i en torr konstgräsmatta. Där och då är det mycket tankar i huvudet, men jag märker snabbt att jag har ont i tummen och att det känns fel. Det visade sig ju också vara fallet.

I matchen mot Sirius ersattes Widell Zetterström av 19-åriga André Picornell. I Djurgårdens trupp finns även målvakten Tommi Vaiho.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.