Elena Sadiku. Foto: Bildbyrån

”Jag kände att min hälsa någonstans går först”

Uppdaterad
Publicerad

I förmiddags presenterade Eskilstuna United sin nya tränare.

Några timmar senare meddelade den tidigare tränaren Elena Sadiku att hon slutar.

– Jag kämpade hösten ut för klubben och spelarna och då kan jag också lämna med känslan av att jag gjort allt jag kan, säger Sadiku till Fotbollskanalen.

Eskilstuna United har tampats med ekonomiska problem under hela säsongen och kommer att tvångsförflyttas till elitettan.

I början av december lämnade tränaren och sportchefen Fredrik Bernhardsson klubben och nu står det klart att hans tränarkollega Elena Sadiku går samma väg.

– Vi har haft det väldigt tufft, så det var ingen chock när Fredrik sa upp sig. Det vi gått igenom i år är inget en tränare eller spelare ska gå igenom. Det är en bra erfarenhet men vi har inte kunnat kontrollera något alls, allt runt omkring hamnade bara på vårt bord. Att vara fystränare, analytiker och sedan försöka sälja spelare är alldeles för mycket, säger Sadiku till Fotbollskanalen.

Tiden i en krisande klubb har satt sina spår. För Fotbollskanalen berättar hon att de tuffa arbetsförhållandena har tärt på den mentala hälsan och påverkat hennes sömnrutiner.

– Jag kände att min hälsa någonstans går först. Och jag kämpade hösten ut för klubben och spelarna och då kan jag också lämna med känslan av att jag gjort allt jag kan, säger hon.

Vad som händer härnäst står skrivet i stjärnorna, men visst finns ett sug efter att återvända till fotbollen även om hon inte gjort klart med någon ny klubb än.

– Jag har inte haft fokus där, utan jag har haft fokus på att återhämta mig. Men nu känner jag mig mer öppen för att prata med de som tagit kontakt.

KLIPP: Mia Jalkerud chockad efter beskedet om Eskilstunas tvångsnedflyttning (5 december)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mia Jalkerud är chockad efter beskedet. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.