Sam Larsson jagas av ett koppel Manchester City-stjärnor under en Champions League-match förra hösten. Närmast bakom finns Kevin De Bruyne. Foto: TT.

Janne Andersson frågande till kritiken av Sam Larsson

Uppdaterad
Publicerad

Sam Larsson är uttagen i det svenska landslaget, men i klubblaget Feyenoord har han det tufft. I vinsten senast mot Breda under söndagen blev han utbytt i halvtid.

– Sam är inne i en svår period, säger tränaren och den förra storspelaren Giovanni van Bronckhorst efter matchen.

Tränaren utvecklar problemen för Larsson under söndagens match.

– I början kom han till avslutslägen några gånger och det är även situationer som han kan utnyttja med sin avslutsteknik för att få iväg skott. Han började i stället motarbeta sig själv, men Sam är också besviken. Det är upp till oss att hjälpa honom, säger tränaren till klubbens hemsida.

”Jag hade inte gjort så”

Förbundskapten Janne Andersson fick idag en fråga om uttalandet.

– Jag lägger väldigt lite energi på att bedöma hur andra ledare uttalar sig. Men jag hade inte gjort så, säger Andersson.

– Jag har varit nere och kollat på Sam när han spelar, och han har gjort det helt okej.

Landslaget samlades under dagen inför landskampen mot Österrike i Wien på torsdag och Nations League-matchen mot Turkiet på Friends i Solna på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.