Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Janne Anderssons tårar på bänken Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Janne Andersson i tårar inför sista landskampen

Uppdaterad
Publicerad

Den 94:e landskampen blev hans sista.

Hemma mot Estland storgrät avgående förbundskapten Janne Andersson inför avsparken i vinsten mot Estland.

– Jag har känslomässigt varit i en torktumlare, säger Andersson.

Se när de känslosamma scenerna i spelaren här ovan.

Tårarna kom i samband med nationalsången och den tysta minuten som hölls för de två personer som sköts till döds kort innan EM-kvalmatchen i Bryssel tidigare i höst.

Janne Andersson var märkbart tagen av stunden och torkade sina tårar på sidlinjen i det som var första hemmalandskampen sedan terrordådet. Efter matchen förklarade han på presskonferensen anledningen bakom tårarna.

– Känslomässigt för mig innan matchen var jag uppe i logen och träffade Pelle som undkom dådet i Bryssel, men jag träffade även anhöriga till de andra där uppe också. Det är klart det var ett mycket speciellt ögonblick som jag inte förberett mig tillräckligt bra för så jag stod och grät inför dem. Sen lever matchen sitt liv, sen är familjen där... Jag har känslomässigt varit i en torktumlare, det är väldigt speciellt, säger Andersson.

– Det går inte ta in känslan när barn och barnbarn får känna publikens stöd.

Sverige vann säkert

När matchen inleddes började Sverige bäst, men trots klara målchanser dröjde de till minut 22 för Viktor Claesson att spräcka målnollan när han fint nickade in 1-0.

Emil Forsberg utökade sedan till 2-0 i den andra halvleken efter ett vackert spelmål. Sverige lyckades inte göra fler mål och matchen slutade 2-0.

SE ÄVEN: Svenska drömanfallet mot Estland

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se det svenska drömanfallet mot Estland Foto: Viaplay

EM-kval

Sverige logo

Sverige

2 - 0

Estland logo

Estland

Friends Arena, Solna
Publik: 11201
Domare: Fabio Maresca

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.