Foto: Bildbyrån

Janne om mötet med Zlatan: ”Han öppnade upp på riktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Janne Andersson träffade Zlatan Ibrahimovic i Milano.

De redde ut sina ”mellanhavanden”.

– För mig är det noll prestige i sådana här frågor, säger Andersson till TV4.

I samband med att Zlatan Ibrahimovic fick ta emot sin tolfte Guldbollen öppnade han upp för att återvända till landslaget. Förbundskapten Janne Andersson svarade genom att resa ner till Milano och träffa 39-åringen.

I kväll lottas VM-kvalgrupperna till Qatar 2022. Då var förbundskapten Janne Andersson gäst i TV4:s sändning och då pratade han om mötet med Zlatan.

– Det man pratar om mellan fyra ögon behåller man mellan fyra ögon. Grejen var den här gången att han öppnade upp på riktigt. Då är det min skyldighet som ytterst ansvarig för resultaten som vi gör, att om jag kan få in spelare som jag tror kan vara lika bra eller bättre än de vi har, så måste jag undersöka det, säger Janne Andersson och fortsätter:

– Jag kollade med Håkan Sjöstrand, som träffat Zlatan i samband med Guldbollenutdelningen några dagar innan. I och med att Zlatan ville träffas, så åkte jag ner direkt. Det var bra snack mellan fyra ögon. Det var bara vi två. Vi satt själva och vi ville reda ut våra mellanhavanden och snacka. Sedan tar vi det vidare därifrån.

”Jag har noll prestige”

Zlatan Ibrahimovic har vid flera tillfällen kritiserat det svenska landslaget och förbundskaptenen. Men det är inget problem för Janne Andersson.

– Jag har noll prestige och för mig finns inte prestige. Då var då och nu är nu är ett uttryck jag använder, och det kanske kommer till användning igen. Det får vi se framöver. Vi hade ett bra snack och det var det viktiga för mig. Nu vet var vi har varandra. Vi kommer att ha dialogen öppen framöver, säger Andersson.

KLIPP: Experten om Zlatans fysik: ”Måste även vara mentalt stark” (24 november, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.