Japanska landslagsspelaren Saori Takarada (vänster) är klar för Linköping. Foto: TT

Japansk landslagsspelare till Linköping FC

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenska Linköping FC välkomnar ännu en japansk landslagsspelare.

Saori Takarada, 22, ansluter från Washington Spirit i amerikanska NWSL.

– Hon har spelat allt från forward till mittback i landslaget och det visar på väldigt stort fotbollskunnande att kunna göra det på allra högsta nivå, säger tränaren Andrée Jeglertz.

Takarada gjorde debut för det japanska A-landslaget i VM 2019 och var även med under sommarens OS på hemmaplan i Tokyo.

– Med Saori får vi in en landslagsspelare som kan spela på flera positioner. Jag är väldigt förtjust i japanska spelares speluppfattning och förmåga att undvika att hamna i tidsnöd, och Saori är inget undantag, säger Andrée Jeglertz, huvudtränare i Linköping FC, i ett pressmeddelande.

– I vårt sätt att spela fotboll krävs det mångsidighet hos spelarna och vi kommer att använda henne i positioner och ytor där hennes passningsspel och spelintelligens gör mest nytta för oss.

Takarada är född 1999 och har skrivit på för två säsonger i Linköping.

– Jag är glad att komma till Linköping och mycket spänd på deras sätt att spela. Jag kommer göra mitt bästa för att klubben ska nå sina mål, säger hon.

MER FOTBOLL: Blackstenius hyllning till Seger: ”Den bästa lagkaptenen” (30 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.