Kazakstan stod för en mäktig vändning mot Danmark i EM-kvalet i fotboll Foto: Bildbyrån

Jätteskräll i EM-kvalet – Kazakstan vände mot Danmark

Kazakstan, rankat 115:e i världen, låg under med 2–0 mot Danmark i EM-kvalet efter första halvlek.

Då stod laget för en sanslös vändning. I den 89:e minuten satte Abat Aymbetov matchvinnande 3–2.

– Det är pinsamt, säger Danmarks Simon Kjær till TV 2.

Danmark var under söndagen på god väg mot andra raka segern i EM-kvalet. Efter två mål av Rasmus Höjlund, 20, ledde Danmark med 2-0 borta mot Kazakstan halvvägs in i andra halvlek.

Då kom den osannolika vändningen.

EM-kval fotboll

Bakhtiyor Zaynutdinov reducerade först på straff innan Kazakstan såg till att fullborda vändningen i matchens slutminuter. Detta efter att Askhat Tagybergen kvitterat och Abat Aymbetov gjort 3–2 i 89:e minuten.

I dansk press beskrivs matchen som ett gigantiskt fiasko.

– Jag ska passa mig för vad jag säger nu. Det är pinsamt, vi faller ihop helt, säger Kjær.