Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jesper Karlsson i landslagsdressen. Foto: Bildbyrån/SVT

Jesper Karlsson: ”Man har ifrågasatt sig själv lite”

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Karlsson värvades av Bologna.

Och fick nummer tio på ryggen – samma som den italienske ikonen Roberto Baggio bar under sin tid i klubben.

– Man har faktiskt ifrågasatt sig själv, säger Karlsson till SVT Sport.

Landslagsmittfältaren Jesper Karlsson fick till slut sin flytt från Nederländerna och AZ Alkmaar. Veckan innan övergångsfönstret stängdes så presenterades han som Serie A-klubben Bolognas nyförvärv.

– Det kom ganska sent upp på tapeten. Jag tycker att det kändes ganska självklart jämfört med de andra alternativen jag hade. Jag tror på den här processen och tränaren Thiago Motta, säger Jesper Karlsson till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

Har det varit väntans tider för dig?

– Ja, det har det varit. AZ (Alkmaar) visste att jag ville lämna, så jag var inte riktigt med i planen som de hade under förra säsongen. Jag spelade som tia och spelade inte så mycket och fönstrets tid gick och det blev lite stressigt. Men det är skönt att det löste sig.

– Innan jag skrev på så ringde jag till Svanberg och kollade läget och vad han tyckte, han hade ändå bott där i tre år.

Baggios nummer heligt

25-åringen har hunnit göra ett halvtimmes inhopp borta mot Juventus, och i sista omgången före landslagsuppehållet startade han vid segern mot Cagliari och blev utbytt fyra minuter före slutsignalen. Och på den blåröda matchtröjan står det Karlsson med tian på ryggen. Ikonen Roberto Baggios nummer.

– Jag visste att Baggio hade haft den, och det är stort där. Man har faktiskt ifrågasatt sig själv lite men jag tror ändå att jag kan bära upp den.

Förstår vi här i Sverige hur stort det är med att Baggio har haft det numret?

Nej, det tror jag inte och inte jag heller. För italienarna är det heligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet