Gabriel Jesus fick ett samtal från Arsenal. Nu lämnar han City. Arkivbild. Foto: Dave Thompson/AP/TT

Jesus klar för Arsenal – Phillips till City

Uppdaterad
Publicerad

Det har länge spekulerats, men nu är det klart.

Gabriel Jesus lämnar Manchester City för Arsenal.

Den regerande ligamästaren tar i sin tur in mittfältaren Kalvin Phillips.

Övergångssumman för Gabriel Jesus ska enligt BBC ligga på motsvarande omkring 560 miljoner kronor för 25-åringen från Brasilien som firat stora framgångar med sin tidigare klubb.

Fyra ligatitlar, tre ligacuptitlar, och en FA-cuptitel blev det bland annat med City. Totalt gjorde Jesus 95 mål och 46 assist på sina 236 matcher för klubben.

På sin Instagram tackar Jesus sin tidigare klubb:

”Tack Man City och alla människor som gjorde den här klubben till mitt liv under alla dessa år. Nu är det dags att leva nya drömmar.”

Arsenals tränare är nöjd med värvningen av anfallaren.

”Det här är en position som har funnits på vår radar länge nu och vi har lyckats få en spelare som vi alla ville ha, så jag är verkligen glad”, säger Mikel Arteta till klubbens hemsida.

Till Manchester City kommer i stället Leedsmittfältaren Kalvin Phillips. 26-åringen har skrivit på ett sexårskontrakt med klubben. Philips startade samtliga EM-matcher för England när man i fjol tog sig till final.

MER FOTBOLL: Norsk målvakt (!) med kandidat till årets mål

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se den norske målvaktens omöjliga fullträff Foto: Instagram @sotrafotboll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.