Nathalie Björn och Hanna Bennison, Everton, samt Zecira Musovic, Chelsea. Foto: Bildbyrån.

Jobbig WSL-premiär för svenska landslagsspelarna

Chelsea åkte på en rejäl smäll borta mot nykomlingen Liverpool i WSL-premiären.

Zecira Musovic stod i målet för regerande mästaren och släppte in två straffmål i 1-2-förlusten.

Med Magdalena Eriksson från start i backlinjen och Zecira Musovic mellan stolparna började det annars på bästa sätt  för Chelsea när Fran Kirby gav laget  ledningen på straff i tredje minuten.

I 67:e minuten kom dock kvitteringen genom Katherine Stengel på straff. Musovic skulle behöva kapitulera ännu en gång. Återigen på straff och återigen var det Stengel som överlistade den svenska landslagsmålvakten.

Johanna Rytting Kaneryd byttes in i 70:e minuten och ligadebuterade därmed för Chelsea.

Everton förlorade

Efter en tung fjolårssäsong har Hanna Björn, Hanna Bennison och resten av Evertonspelarna siktet inställt på att bli bättre än den tionde plats laget slutade på i våras.

Men premiären lämnade mer att önska och slutade med en bortaförlust mot West Ham.

Både Björn och Bennison fanns med från start, i backlinjen respektive på mittfältet. Men de svenska landslagsspelarna fick se Lisa Evans ge West Ham ledningen strax före paus samtidigt som Evertons offensiv inte gav någon utdelning.

Matchen slutade 1-0.

Angeldahl utbytt

Svenska landslagsmittfältaren Filippa Angeldahl hade svårt att ta en ordinarie plats i Manchester City förra säsongen.

Klubben tappade dock nyligen mittfältsstjärnan Keira Walsh till Barcelona och när City premiärspelade borta mot Aston Villa fanns Angeldahl med från start.

Någon vidare rolig eftermiddag blev det dock inte. Aston Villa tog tidigt ledningen med 2–1 och Angeldahl byttes ut i paus. Slutsiffrorna skrevs till 4–3 i Aston Villas favör. Stor segerorganisatör var engelska EM-guldvinnaren Rachel Daly med två mål och en assist.