Foto: Bildbyrån

Zlatans förre lagkamrat Corona nära allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Han spelade med Zlatan Ibrahimovic i LA Galaxy – nu är Joe Corona, 31, nära en flytt till Gif Sundsvall.

SVT Sport erfar att parterna är i långt gångna förhandlingar.

Hans senaste klubb Houston Dynamo och ligan MLS närmade sig det slutgiltiga pappersarbetet sent under gårdagskvällen.

Den välmeriterade mittfältaren Joe Corona har bland annat representerat mexikanska Club America. Mellan 2019-2020 spelade han i LA Galaxy, där han under sitt första år var lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic.

Senast tillhörde han Houston Dynamo – nu ser han ut att vara på gång till allsvenskan. SVT Sport erfar att han är överens med Gif Sundsvall, något som den amerikanske journalisten Tim Bogert var först att rapportera om.

Corona finns numera inte med på Houstons trupplista, men för en övergång till ett nytt lag krävs att klubben kommer överens med ligaorganisationen i MLS. Enligt uppgifter till SVT Sport ska representanter från Houston och MLS vara nära att få igenom det slutgiltiga pappersarbetet kring spelarens avtal.

Corona ska också ha varit i kontakt med sina landsmän Forrest Lasso, nyförvärv för säsongen, och Sundsvalls assisterande tränare Brian Clarhaut.

”Giffarna” förstärkte med en anfallare så sent som i går, då klubben presenterade Ronaldo Damus.

Joe Corona har spelat 23 A-landskamper för USA. I fjol blev det 30 framträdanden för Houston.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.