Supertalangen Asoro: ”Nigeria har kontaktat mig”

Publicerad

18-årige svenske supertalangen Joel Asoro har gjort debut i Premier League och är ett hett villebråd för flera storlag. Sunderlands mittfältare uppvaktas nu av Nigeria som han skulle kunna välja att spela för. – De har kontaktat mig, säger han till SVT Sport.

Joel Asoro är supertalangen med en glimrande framtid. Speedkulan har kopplats ihop med storklubbar som Arsenal, Bayern München och PSG, samtidigt som han sägs vara värd 100 miljoner kronor. Svensken lämnade Brommapojkarna som 16-åring och debuterade under säsongen i Premier League. Asoro har trots den begränsade speltiden ändå väckt intresse.

Som många andra spelare har han möjlighet att välja flera olika landslag. Malmö FF:s Pawel Cibicki valde Sverige stället för Polen och Halmstads Sead Haksabanovic Montenegro. Asoro har rötter i Nigeria, har ännu inte spelat för Sveriges A-landslag och kan därför i teorin spela för ”Super Eagles”.

– De har kontaktat mig. Vi får se vad som händer om jag inte kommer upp i A-landslaget i Sverige. Om det inte går bra för mig i fotbollen skuille jag nog välja Nigeria.
 

Verkade intresset seriöst?

– Ja, det gör det. Men det kan jag inte tänka på nu. Presterar man inte i klubblaget så tar de inte ut dig. Det får jag tänka på nästa säsong.

Men även England finns med på ett hörn som en joker.

– Bor jag i England i två år till så kan man spela för deras landslag, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer