Markus Johannesson. Foto: SVT Sport.

Johannesson: ”Superettan kan bli ett problem”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Granqvist fortsätter i landslaget, allt gott så, menar Markus Johannesson. Men det finns ett problem – vistelsen i Superettan får inte bli för lång, säger SVT:s expert Markus Johannesson.

I dag kom beskedet. Den närmast folkära lagkaptenen i landslaget Andreas Granqvist berättade under dagen att han fortsätter i landslaget fram till och över EM, om Sverige når dit.

SVT Sports expert Markus Johannesson tycker så här om beslutet.

– Ganska förväntat ändå, med tanke på hur bra han gjort det sista tiden, så tror jag det är väldigt svårt att sluta. Så inte oväntat – men roligt, säger Markus Johannesson till SVT Sport.

Hur viktig är han för landslaget?

– Han är jätteviktig i den formen han har varit i nu. Som ledarfigur framförallt. Jag tycker också det är bra att man sätter upp målet 2020 så att han har ett tydligt mål, fortsätter han.

Superettan, en kortis – men inte för länge

Den stora frågan har dock varit, hur länge kan Andreas Granqvist spela i Helsingborg i Superettan (ligger tvåa för tillfället), och hur mycket det påverkar det honom?

– Jag tror inte på Helsingborg i Superettan under en lång tid, utan han behöver komma upp på den högsta nivån i Sverige i alla fall, säger han och fortsätter.

– Du tappar lite tempo och du tappar den där sista procenten – och att nöta mot forwards på hög nivå. Men under en övergångsperiod så är det inga problem.

Om drömbudet kommer...

Men Allsvenskan funkar?

– Det tror jag absolut.

Tror du han blir kvar i HIF?

– Det ska nog mycket till för att han ska lämna men med det klart, med det VM:et han gör, och de rubriker han fått kan det vara så att det dyker upp ett drömbud – och då har HIF varit inne på att de inte är främmande för att diskutera det.

Gör detta något för återväxten i landslaget? Granqvist är 33 år.

– Jag tycker alltid det bästa laget ska spela och ser inte det som ett problem, det är upp till de andra att leverera. Och det kan gå fort, det kan absolut vara så att Granqvist inte står som startspelare 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.