Markus Johannesson överraskades över Henrik Larssons comeback. Foto: SVT/Bildbyrån

Johannesson: ”De vet vad de får med Henrik Larsson”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports fotbollsexpert Markus Johannesson är förvånad över att Henrik Larsson återvänder som tränare för Helsingborg. Men han tror att HIF-ikonen kan vända den negativa trenden.
– Han har alla förutsättningar för att hålla dem kvar, säger Johannesson.

Henrik Larsson är ny tränare i Helsingborgs IF sedan Per-Ola Ljung fått sparken i går. 47-årige Larsson ses som en tillfällig lösning året ut och har tagits in för att hålla HIF, som just nu ligger på kvalplats, kvar i allsvenskan.

Att Larsson än en gång återvänder till Helsingborg förvånar SVT-experten Markus Johannesson.

– Ja, det får man väl ändå säga med tanke på vad som skedde när han lämnade. Det var kaosartade omständigheter.

”Vet vad han står för”

Johannesson menar att HIF inte nödvändigtvis tar tillbaka Larsson för sättet han tänker fotboll på.

– Just nu handlar det om att något behöver förändras. Man vet vad ”Henke” står för i sättet han är på som tränare och ledare, det är det de vill ha in i truppen, tror jag.

– För just nu handlar det om att hänga kvar. Alla är måna om att få ta del av det nya tv-avtalet 2020. Det är det som är så extremt viktigt för HIF som har en så dålig ekonomi. Jag tror inte det handlar så mycket om det taktiska eller spelmässiga som man får med ”Henke”.

Hur tror du han tas emot med tanke på hur det såg ut när han lämnade?

– Allt i den här branschen är resultatbaserat. Så kommer resultaten kommer det glömmas snabbt, men om de inte gör det så kommer det nog skrikas ganska snabbt från det ena eller andra hållet.

Kan han vända den negativa trenden?

– Ja, det tror jag. Materialet finns där. Det handlar om att hålla alla skadefria och få resultat. Men han har absolut alla förutsättningar för att hålla dem kvar.

Nannskog också positiv

Även SVT:s andra expert Daniel Nannskog är positiv till att Larsson återvänder.

– Jag tror att man får en ny Henrik Larsson som lärt sig väldigt mycket efter förra sejouren i HIF.

– Jag tror att den gamle ”Henke” var lite av den gamla skolan med lite hårdare nypor, men jag tror att han kliver in i det här med mjukare värden, vilket speglar den nya generationen spelare. De kan slappna av på ett annat sätt så att de inte spänner sig ute på plan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer