Markus Johannesson är förvånad över att Olof Mellberg lämnar BP. Foto: Bildbyrån

Beslutet överraskar Johannesson

Uppdaterad
Publicerad

Markus Johannesson blev överraskad över nyheten att Olof Mellberg lämnar allsvenska nykomlingen Brommapojkarna.

– Förvånande att det blir så i det här läget. Med tanke på att han fick klart med dispens att träna laget förra veckan. Det var inte väntat, säger experten.

SVT:s expert är tämligen övertygad om att Mellberg snart kommer ha ett nytt tränaruppdrag.

– Klart att något är på gång, jag är säker på att han har höga ambitioner med sin tränarkarriär. Så det ligger nog något nära tillhands. Det känns som att de har något som dykt upp, återstår att se om det är Sverige eller utomlands, säger Johannesson.

Är du överraskad?

– Förvånande att det blir så i det här läget. Med tanke på att han fick klart med dispens att träna laget förra veckan. När Daniel Majstorovic kom in som sportchef så vet man att de två har en nära relation så det förvånar mig att det sker nu. Det var inte väntat.

Hur kommer detta påverka BP?

– Det är ett hårt slag. Tränarna har gjort det väldigt bra och haft stor framgång. När laget tappar tränarduon så skapas turbulens, det var nog inte vad BP önskade. Det kan vara svårt att hitta ett nytt beprövat kort nu. Men Olof var ju ett väldigt oprövat namn när han kom till BP, den typen av profil kan man nog hitta igen även om det inte blir lika lyckat som med Mellberg, säger Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.