Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör John Guidetti om jobbet som expert: ”Finns några lag jag tror lite extra på” Foto: Eva Edsjö/SV

John Guidetti blir expert i SVT under fotbolls-EM

Uppdaterad
Publicerad

Om en månad börjar fotbolls-EM i Tyskland. Nu är det klart att AIK-spelaren John Guidetti blir expert i SVT under mästerskapet.

– Det ska bli extremt kul att sitta i SVT:s studio under fotbolls-EM denna sommar och jag ser fram emot alla trevliga kvällar vi ska ha tillsammans, säger Guidetti.

Fotbolls-EM i Tyskland inleds 14 juni och totalt kommer 22 matcher sändas i SVT.

I SVT:s studio i Stockholm kommer programledaren André Pops guida TV-publiken genom mästerskapet tillsammans med rutinerade experterna Daniel Nannskog, Therese Strömberg, Hanna Marklund och Jonas Eriksson.

Fotbolls-EM

Dessutom blir det mästerskapspremiär som TV-expert för John Guidetti, med erfarenhet från landslaget och spel i flera europeiska länder. Gästspelar gör även landslagets och Chelseas målvakt Zecira Musovic.

Det blir också en rad spännande innehållssatsningar i samband med mästerskapet.

– Vi ser fram emot en sprakande fotbollssommar i Tyskland, EM har alla förutsättningar att bli ett fantastiskt mästerskap med fotboll av högsta klass och en härlig inramning. Vi på SVT är jättenöjda med vår uppställning, vårt EM-gäng kommer att leverera på toppnivå både under matcherna och i rapporteringen runtom mästerskapet, säger SVT:s sportchef Max Bursell.

SVT:s uppställning under fotbolls-EM i Tyskland

I studion: André Pops, experterna Daniel Nannskog, Therese Strömberg, Hanna Marklund och Jonas Eriksson samt gästexperterna John Guidetti och Zecira Musovic.

Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg samt Ola Bränholm och Hanna Marklund.

Reportrar på plats i Tyskland: Johan Kücükaslan, Reyhaneh Rouhani och Emil Eiman Roslund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet