Jonas Eriksson: ”Minst sagt tvivelaktig attityd”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt det internationella fotbollsförbundet (Fifa) har 99,3 procent av domsluten som tagits med hjälp av videodomare blivit korrekta. Man hävdar också att det inte har varit en enda skandal i turneringen och det inte har funnits några problem med att spelare och ledare gjort tecknet för VAR. SVT Sports expert Jonas Eriksson håller inte med.

– Det är en minst sagt tvivelaktig attityd. Att säga att det inte finns en enda skandal och att alla är nöjda. Vi kan gå till Serbien, Iran och Marocko som absolut inte är nöjda och som har fått åka hem.

På en presskonferens fick domarbasen Pierluigi Collina en fråga om varför ingen som har gjort tecknet för VAR har blivit varnad. Något som man inför turneringen sade att skulle vara bestraffningen.

Då svarade Collina lite hånfullt med en motfråga.

– Har det stört dig mycket?

Jonas Eriksson förstår inte vad han pratar om.

– Jag tror inte vi har sett samma turnering. Det har skett väldigt ofta. De har valt att inte ta de besluten helt enkelt, säger den tidigare VM-domaren om sin tidigare chef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.