VM-domaren Jonas Eriksson bröt matchen. Foto: Bildbyrån

Jonas Eriksson: ”Det är förjävligt”

Uppdaterad
Publicerad

”Det förstör fotbollen, detta kommer alla att pratat om länge framöver. Det är för jävligt”, orden kommer från stjärndomaren Jonas Eriksson efter skandalscenerna på Stadsparksvallen.

Det var i den 90:e matchminuten i mötet mellan Jönköpings Södra och Östersund som Aly Keita, målvakt i Östersund, attackerades av en åskådare.

– Otroligt tråkigt, ledsamt för jävligt. Ett överfall på en spelare tvingar oss att avbryta matchen, säger Jonas Eriksson live i Sportnytt.

Att avbryta matchen var inget svårt beslut.

– Matchläkaren har stoppat honom (Keita) att spela. Han har undersökts och är blåslagen, har ont i huvudet och är skärrad, säger Eriksson.

Var säkerheten tillräcklig på arenan?

– Det är alltid svårt att skydda sig mot människor som vill skada andra, det påverkar flera tusen åskådare som är här, säger Eriksson.

Idrottsministern: Helt oacceptabelt

Snabbt efter skandalscenerna kom reaktioner. Idrottsministern Gabriel Wikström skrev på twitter. ”Det här är helt oacceptabelt! Hoppas allt går bra för Aly Keita i Östersund”. Regeringskollegan Anders Ygeman, inrikesminister, skriver själv på Twitter: ”Bedrövliga scener på Stadsparksvallen i Jönköping. Bra att gärningsmannen är gripen”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.