Jonas Eriksson om Uefas beslut: ”Det är ryggradslöst”

Uppdaterad
Publicerad

Uefa avslog att Allianz Arena skulle lysas upp i regnbågsfärger.

Något som SVT:s expert Jonas Eriksson ställer sig starkt kritisk till.

– Att gå in och peka på det här sättet, det tycker jag är ryggradslöst i många avseenden, säger han.

Parlamentet i Ungern förbjöd, förra veckan, spridandet av information som anses främja homosexualitet bland unga. Av den anledningen ville stadsfullmäktige i München visa solidaritet med unga HBTQ-personer i Ungern genom att lysa upp arenan Allianz Arena med regnbågsfärger i matchen mellan Tyskland och Ungern. Men Uefa avslog förslaget.

”Det tycker jag är ryggradslöst”

Det är ett beslut som SVT:s expert Jonas Eriksson ställer sig kritisk till beslutet.

Fotbolls-EM

– Det är en självklarhet att alla ska få uttrycka sin åsikt och vara precis som den man är. Att gå in och peka på det här sättet, det tycker jag är ryggradslöst i många avseenden, säger han och fortsätter.

– Det är en vänskapskorruption, man stöttar varandra och det finns politik bakom kulisserna. Vi har pratat om det tidigare att man lägger ett mästerskap i Ungern, i Baku och i Ryssland. Det finns väldigt mycket politik som redan är inblandat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet