Foto: Bildbyrån

Eriksson dömer Ronaldos semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Eriksson är inte klar med EM. Som enda svensk kvar dömer han tillsammans med sina domarkollegor sin tredje match i mästerskapet när Portugal ställs mot Wales i den första semifinalen på onsdag.

Sverige åkte ur tidigt, redan i gruppspelet. Island, med Lars Lagerbäck fick tacka för sig i går när de föll mot Frankrike i kvartsfinalen. Nu är det bara ett svenskt gäng i europamästerskapet 2016 – Jonas Eriksson och hans domarteam.

Dömer Ronaldo

Hittills har det blivit två matcher för Jonas Eriksson, gruppspelsmatcherna Turkiet–Kroatien och Ryssland–Wales. Sedan petades han och hans kollegor i både åttondelsfinalerna och kvartsfinalerna. Men nu blir det alltså en tredje match, när han dömer Portugal–Wales i den första semifinalen som går av stapeln på onsdag.

Fotbolls-EM

Missar ny final?

I och med att Eriksson får döma en semifinal minimeras chanserna att få döma den stora finalen. Även i Brasilien för två år sedan var han nära att få döma VM–finalen, men valet föll på italienaren Nicola Rizzoli.

Istället får han lägga all kvarvarande fokus på Real Madrid–stjärnorna Cristiano Ronaldo och Gareth Bale som gör upp härnäst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet