Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Jonna Andersson inför dramatiska ligaavslutningen: ”Där vi vill vara”

Uppdaterad
Publicerad

På söndag ska Women's Super League i England avgöras.

Jonna Anderssons Chelsea leder ligan, en poäng före Londonrivalen Arsenal med en match kvar att spela.

– Att vinna ligan inför hemmapubliken är det man vill, säger Jonna Andersson till SVT Sport.

Det har varit en jämn säsong där Chelsea och Arsenal länge slagits om förstaplatsen i WSL. Och nu på söndag ska dramat avgöras.

– Det känns spännande såklart. Otroligt roligt men samtidigt lite nervöst att det lever in i det sista. Men det är också så man vill att det ska vara, jag ser fram emot helgen, säger Jonna Andersson.

Women's Super League

Ja, för nervöst lär det bli. Chelsea toppar ligan på 53 poäng, en mer än rivalen Arsenal, som möter West Ham på bortaplan. Jonna Andersson och hennes lagkamrater ställs mot Manchester United på hemmaplan, och har vid seger chansen att lyfta bucklan framför de egna fansen.

– Det är en dröm. Ett mål som vi har, att vinna titlar och ha den i våra händer. Att få göra det inför våra fans på Kingsmeadow är det man vill, jag hoppas att vi får uppleva det på söndag.

Åren i Chelsea

För Jonna Andersson återstår endast två matcher i Chelseatröjan, ligaavslutningen på söndag samt en FA-cupfinal mot Manchester City den 15:e maj. Efter fyra och ett halvt år i England vänder hon hem till damallsvenskan och Hammarby.

– Det har varit fyra och ett halvt väldigt bra år. Jag visste inte riktigt hur det skulle bli när jag var i Linköping. Det kändes som om jag skulle stanna där för alltid, men att lämna var det bästa beslutet jag kunde ta. Jag har utvecklats och det har gått framåt för varje år. Det är har varit roligt och lärorikt att vara i en så proffsig miljö som Chelsea är, säger Jonna Andersson.

KLIPP: Chelsea mot titeln – Andersson framspelare (29 april)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Ligaavslutningen i WSL

Chelsea – Manchester United

Arsenal – West Ham

Aston Villa – Birmingham

Tottenham – Leicester

Reading – Manchester City

Brighton – Everton

Samtliga matcher spelas på söndag med start 13.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Women's Super League

Mer i ämnet