Helsingborgs assisterande tränare Mattias Lindström och tränare Jörgen Lennartsson på Olympia tidigare i dag. Foto: Bildbyrån

Jörgen Lennartsson tar över Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Jörgen Lennartsson är Helsingborgs nye tränare och ska försöka leda Skånelaget tillbaka till allsvenskan.

– Det är självklart väldigt kul. Detta är ett av de finaste och mest ärofyllda tränaruppdragen man kan ha i Sverige. I och med att jag har en stark koppling och starka känslor för staden så känns det fantastiskt härligt att vara tillbaka efter 19 års utflykt, säger Lennartsson till HIF:s hemsida.

Som assisterande får han den förre HIF-spelaren Mattias Lindström.

55-åringen presenterades på en presskonferens efter att Helsingborgs Dagblad tidigare i veckan kommit med uppgifter om förändringen i ledarstaben.

Tar över efter Olof Mellberg

55-åringen tar över efter Olof Mellberg, som för drygt tre veckor sedan meddelade att han lämnar Helsingborg efter degraderingen från allsvenskan till superettan.

Lennartsson, som var assisterande tränare i HIF i början av 2000-talet, har inte tränat ett svenskt lag på 3,5 år då han fick sparken från IFK Göteborg. För drygt ett år sedan lämnade han sitt senaste huvudtränarjobb när han fick sparken från norska Lilleström.

Lennartsson var tidigare förbundskapten för Sveriges U21-landslag (2005–2010) och hans hittills största framgång som huvudtränare är SM-guldet med Elfsborg 2012.

KLIPP: Målkalas när HIF besegrade Peking (6/12)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.