Joshua King vill se en fortsättning med Lars Lagerbäck. Foto: Bildbyrån

Joshua King vill att Lars Lagerbäck fortsätter

Publicerad

Lars Lagerbäcks kontrakt som norsk förbundskapten löper ut efter EM-slutspelet nästa sommar och det norska fotbollsförbundet förbereder sig på att hitta en ersättare.
Storstjärnan Joshua King vill dock att den svenska 71-åringen fortsätter.
– Den dagen han slutar ska han få en kram av mig, säger Premier League-spelaren till NRK.

Lyckas Lars Lagerbäck ta Norge till EM-slutspel blir det förmodligen det sista 71-åringen gör som förbundskapten för det norska landslaget. Kontraktet går nämligen ut efter sommaren.

Det norska fotbollsförbundet är inställd på att hitta en ersättare, men har ännu inte kontaktat några kandidater.

Får Joshua King, till vardags i Bournemouth, bestämma ser han helst att svensken fortsätter basa över laget.

– Den dagen han slutar ska han få en kram av mig. Jag har stor respekt för honom både som person och tränare. Om han slutar så har han nog anledning till det. Om jag får som jag vill hoppas jag att han får spela ett EM-slutspel med Norge, säger King till NRK.

Lagerbäck själv börjar se slutet.

– Jag har försökt slut i ungefär sju år nu. Det är ju kul om spelarna vill ha kvar mig, och det är en fantastiskt fint gäng som är på gång. Men jag försöker åtminstone inse att jag är gammal nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer