Pauline Hammarlund. Foto: Bildbyrån

Jumbon Göteborg jagar revansch: ”Ingen nöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Hög målsättning inför säsongen – men sist i tabellen.

När damallsvenskan drar i gång i dag är det med ett nysatsande Göteborg som jagar revansch.

– Spelarna vi fått in kommer med rutin. Jag tror det är precis det vi behöver, säger Pauline Hammarlund till SVT Sport.

Danska EM-målvakten Line Geltzer Johansen, amerikanske mittbacken Taylor Leach och talangen Amanda Johnsson Haahr är nytillskotten som ska hjälpa ett i dagsläget nedflyttningshotat Göteborg.

– Jag tror ingen är nöjd med våren, säger Pauline Hammarlund och fortsätter:

– Det känns som att uppehållet kom välbehövligt. Vi hade det tungt framför allt i slutet på våren. Nu har vi fått tillbaka lite skadade spelare, fått in lite fler spelare, samlat lite energi och det har känts bra på träningarna. Så vi är laddade för att ta revansch.

Och för Hammarlund blir höstpremiären extra speciell. Hon lämnade just Piteå, som Göteborg reser till för att möta, inför säsongen.

– Det kommer alltid vara speciellt att möta Piteå, kanske framför allt att komma tillbaka till Piteå. Jag har massa kompisar som kommer på matchen. Det ska bli skitkul, säger hon.

Hur viktigt är det för dig att visa att du gjorde rätt klubbval?

– De här matcherna är inte avgörande på det sättet, men mer över en hel säsong, säger hon och tror att Göteborg kommer lämna bottenträsket:

– Jag hoppas att vi ska kunna klättra, men samtidigt är damallsvenskan så pass jämn och tät att vi måste prestera i varje match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.